BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, August 25, 2009

RAMADHAN DI MINGGU PERTAMA

Kesian org yg beposer smpi kul 10 pg.. pandai bwk diri dia
port pn canteeekk.. bantal kat sblh... pas mkn leh trus tdo
Kecor air liur!
Tokeh air...tension jer muker member sblh! ntah nape ler tu ek?
Hari pertama poser... nengok nasi O pn sodap ... Tp ni nasi ayam
apa! mmg ler sodap lg2 chefnya aku ... wahh tba2 aku rasa
kembang semacm jer ni!
Waktu berbuka d hari pertama... seronok tul skali skala camni
cuma lps bebuka jer masalah negara... sib baik masing2 ada
bibik kecuali aku heheh... jd selamatttt
Biskut mazola aku tempahan khas utk dterbangkn ke UK arini,
aku dh bagi resepi kat bwh nuu... kasi try aaaa!



Salam n helo there,

Hari ni merupakan minggu terakhir dlm bulan Ogos dan minggu pertama poser. Klu dhitung dgn jari skrg ni dh sampai ke jari manis, tupn gka dkira dr ibu jari ler! Kot ada yg kira dr jari kelengkeng dh sampai ke jari tunjuk lak! Xkisah ler kira dr jari mana pn... pokoknya lg 26 hari nk raya ....yeh yeh..

Aku mcm ketandusan idea lak bulan poser ni, xbleh nk mengarang sgt kepala otak ni, mngkn kekrngn vitamin d siang hari... alasan yg dberi hampir setiap manusia bila tba bln poser... Lg pn bulan poser ni aku krg bejln jd xnengok dunia sgt n yg penting kat opis xde acara makan2 ...tu yg xleh pk slot apa yg best nk selit dlm N3 aku kali ni! Apapn mcm biasa idup perlu diteruskn.. begitu gak ngan N3 aku.. wlu dgn sebaris ayat ia ttp dinamakn N3.. wlu merapu bagai sampai heghot beghot mulut korung mengata aku.. ni ttp blog aku dan xkn jd blog korung sampai bila2 hua hua hua...

Memandangkn xde menda nk story mory kat korung, arini aku sajer nk share resipi biskut mazola mcm kat gambo tu.. Aku dpt resipi tu dr Mesra.net n ada ler aku menambah sket bg sodap.. So klu korung ada masa try ler resipi kuih raya yg paling mudah dlm dunia ni!

Bahan:

250g tepung gandum (lbh sket pn xpe ikut suka)
50g tepung jagung (ni aku tmbh sndiri sbb nk bg garing biskut tu,
klu korung xnk letak, tmbhkn jer tepung gandum tu jd 300g)
1 cawan kacang tanah (dgoreng pastu tumbuk)
1/2 botol kecik minyak jagung (xkira apa brand biasa org pakai
mazola aku pakai daisy pn sodap)
kuning telur (sapu atas biskut bagi lawa)
seciput garam (kira cam ujung jari jelah)

Cara buat:

Satukn tepung, tepung jagung ngan kacang.. Pastu letak minyak jagung sket2 smpi jadi doh.. Proses ni leh wat tngn korung beminyak n susah sket nk jd doh tp kejap jer.. so korung kena redha yer hehe. Pas dah siap doh sukati korung ler nk wat lagu mana bentuk biskut tu.. Aku kekalkn bentuk tradisional biskut mazola ni so juz bulatkn pastu penyekkn sket.. sapu kuning telur ngan kacang sbg penyeri... Sapu dulang ngan majerin letakkn biskut pastu bakar dgn suhu 180 drjh C.. Siap utk d hidang.. Senangkn? Aku sambil tdo pn leh wat... konon cam senang ler nk wat biskut ni hahaah... Selamat menjamu selera.... ADIOS



0 comments: